Leden 2016

Bobulky se budou přeměňovat na mošt a víno. Rok 2015se zařadí mezi ty nejlepší ročníky, co se týká kvality a znamenitosti vín, hrozny dozrávaly do kategorií výběrů z hroznů až bobulí. Ve sklepním hospodářství jsme dokázali pomocí nové technologie a zařízení (pneu. lis) rychle zpracovat naši úrodu hroznů. Po všech procesech jako je vylisování, odkalení a filtrace sedimentu přes vakuový filtr ( ten snižuje ztráty z produkce hroznů), následuje kvašení. Řízené kvašení probíhá v nerezových nádobách při teplotě 19-20°C. Rmut z modrých odrůd leží ve vinifikátorech, který napomáhá k získání lepší kvality a barevnosti tónů pro červená vína. Stávající stav vín ročníku 2015, hlavně u bílých aromatických odrůd, jako je Palava, Tramín, Chardonnay a Souvignon mají předpoklad, že se budou řadit k velmi kvalitním vínům. Také rose vína mají  dobrou perspektivu. Červená vína potřebují další zrání v dřevěných sudech

Aktuality

Tour de sklep v Popicích 2016

8. ročník Tour de sklep v Popicích se chystá  na 20. února 2016. Tradičně otevřené sklepy Vás přivítají ve 12.00 hod. Prodej vstupenek u Obecního úřadu od 11.30 hod. Cena vstupenky je 400, Kč. Bližší informace a kontakty na www.tourdesklep.cz.

Blog vinaře

Leden 2016

Bobulky se budou přeměňovat na mošt a víno. Rok 2015se zařadí mezi ty nejlepší ročníky, co se týká kvality a znamenitosti vín, hrozny dozrávaly do kategorií výběrů z hroznů až bobulí.

Degustace

/degustace

 

degustace vína u nás patří k tradici a stala se neoddělitelnou součástí vinařské turistiky s příjemným setkáváním u pestré nabídky dobrého vína, popovídání si nejen o víně a rozhlédnutím po našem vinařství.

Podporujeme programy